22 февруари 2010

Култ към личността ми

Ако стана гуру на култ, какъв вид култ би ми подхождал?

Ето каква ще бъде моята организация:

- Основните и привилегировани членове ще бъдат жени. Предимства: по-голяма лоялност, автоматично чувство за сестринство и общ враг (ония гадове с Y-хромозомата). Недостатъци: по-малко физическа сила, а и проблеми с кавгите и интелектуалните спорове. Може да се коригира с внимателно използване на лоялни мъже.

- Няма да бъде изолирана в ашрами, а социално активна. Поне за по-интелигентните членове. Нещо като сциентологията. Разбира се, част от масата последователи ще трябва да живее в комуна и да се индоктринира (по-тъпата част). Другата част ще трябва да се движат из обществото и да търсят влияние и нови членове (или членове сред влиятелните хора).

- Няма да държа на диети и ограничения, но ще измисля учебна програма от способности, които все пак да накарат последователите да се чувстват специални. Какво ще кажете за специална и тайна сексуална техника? Това е сработило за доста култове...

- Бих наблегнала на интелекта и правилното мислене- не искам откачалки!

Общо взето, приятна и хармонична смесица от йезуитство, сциентология и сектата на Шри Раджнеш, която ще работи в полза на обществото!

(Изплаших се от себе си, когато прочетох какво съм написала.)

2 коментара: