Съвсем забравих, че вчера беше Денят на Главоногото- 08.10. Октоподите имат 8 пипала, сепиите- 10, та оттам.
Защо обичам главоноги? Първо, заразих се от блога Pharyngula.
Второ, вкусни са. Ето една рецепта: винен кебап с октопод.
Съставки: няколко пипала от едър октопод, лук, чесън, домати, дафинов лист, черен пипер, вино
Приготвяне: Сварява се октоподът с малко дафинов лист и черен пипер, маха се лилавата кожа. Нарязва се на малки парчета.
В тенджера се позапържва лукът, добавят се парчетата октопод и обелените нарязани домати. Още дафинов лист и вино.
Всичко това да изпадне в медитация на бавен огън, докато доматите се сгъстят.
За да не пропуснем и други светли празници (като 31 октомври, който бих отпразнувала с ей тази книга на Рей Бредбъри) или 11 октомври- Ден на зомбитата. Ей, то наближило...
09 октомври 2009
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар