20 ноември 2009

Защо не ползвах Twitter по-рано

За Twitter говорехме още през лятото на 2007, по време на семинар по нови медии в Прага. Тогава коментирахме, че за евтини туитове от мобилния телефон сме зависими от мобилните оператори.

За съжаление в България още никой не се е сетил да зарибява така тийновете, но очаквам в близките три години и това да стане.

Една от причините е именно тази- че ползването на мобилния телефон щеше да е скъпо и трудно. Иначе щях да туитвам от родилния дом. Нищо, обещавам за следващия път.

Втората-открих статусите на Фейсбук и те задоволяваха глада ми за микроблогване, както и за комуникация с кратки съобщения.

Третата причина- отне ми време да разбера смисъла на Туитър. Все още ме обърква със стила и формата на писане, а и какво се иска от мен- да пращам съобщения ли, или да редактирам и дистилирам мисълта си до остър афоризъм.

В Туитър острите афоризми са малък процент от текста. За висока концентрация- следете този човек.

2 коментара:

  1. Пращането на туит през смс е скъпо засега (щото е до UK номер) но пък има достатъчно туитър клиенти за смарт и не толкова смарт телефони. Твитъра е готина платформа, освен това си е зараза :) А и чрез RT функцията мъдростта ти може да достигне до много народ :D Btw, трябва да следваш малко повече хора, мога да ти дам някои предложения, ако искаш ;)

    ОтговорИзтриване