24 ноември 2009

БАН: животът, вселената и всичко останало

Изявлението на Лъчезар Филипов безвъзвратно включи мозъка ми в абсурдистичен режим и докато не го изкарам от системата си под формата на блог постинг, няма да мирясам.

Известният ст. н. с. дава девиза си на списание 8:

Дори и ъпъркейсът не го спасява от абсурдизма на това изказване.

"АКО НАУКАТА ЗАПОЧНЕ ДА ОТХВЪРЛЯ ВСИЧКО, ЗА КОЕТО НЯМА ОТГОВОР, ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕЛИГИЯ"

Науката отхвърля неща- тези, за които може да покаже, че са неверни. Науката няма отговор за това каква е анатомията на розовия еднорог- няма как да има.

Интересно ми е как академик от БАН показва пълно непознаване на научния процес и успява да ни забавлява с ей такива проблясъци.

Мислех си, че е партенка, но с горния цитат доста добре виждам накъде текат мислите на третия син на Гриша Филипов.

Ето и моето пророчество за развитието на живота, вселената и всичко останало в следващите 5 минути (времевият интервал е относителен):

Дъщерята на Ренеесме и Хан Соло трябва да се върне на Земята с помощта на не-кораба на Дънкан Айдахо, да пропътува назад във времето и да отвлече Хърмаяни от третата й година в Хогуортс. След това заедно с Кума Лиса и Великденския заек трябва да отвлекат бабата на Бърнард Мадоф, преди тя да е заченала майка му. След това клонираме Симон Дянков и цялата команда заминава на планетата Нибиру, където се напушва с тревата на Карл Сейгън.

Те ще изтрезнеят на 21.12.2012, когато ще трябва да се телепортират на главната в Пловдив и да убият Дарт Вейдър, който по това време ще пие кафе и ще яде баклава на Джумаята. Суки Стакхаус ще му сервира кафето и ще прочете в мислите му, че той иска да взриви земята, за да впечатли гаджето си Мурбела.

Дънкан Айдахо ревнува от Вейдър и решава да го убие, като в процеса ранява почти смъртоносно Суки. Джаба я запазва в карбон, докато Хърмаяни търси заклинание, с което да клонира Ерик Нортман, за да може той да я спаси.

Междувременно Кума Лиса изкупува акциите на Леман брадърс за една стотинка и листва компанията на БФБ. SOFIX надминава 34 000 пункта и предизвиква серия от геологични катаклизми. Дарт Вейдър се отказва от унищожаването на земята, защото получава сърцебиене от силното кафе.

Следващият момент е много важен: след като цялото човечество има Фейсбук и Туитър акаунти, двете платформи стават самоосъзнати и пожелават да бъдат наричани съответно Меркуцио и Шляп. На тяхна страна са препарираната змия на Лорд Волдемор и екипажът на кораба Пекод, както и самият Моби Дик.

След епична битка Джейкъб съблича ризата си, Ерик Нортман прави същото и вселената е върната към хармонията. Суки Стакхаус ми сервира кафе, поглежда в мозъка ми и казва- Ми то отговорът бил 42 все пак!





Няма коментари:

Публикуване на коментар