25 януари 2010

Crazy-ass science fiction, ep/ 11, with Vampires AND Global warming

Годината е 2215 и промените на климата са изправили човечеството пред нова вълна от войни и обществено недоволство. Националните граници са преначертани, но цялата структура на обществото е заплашена от деградация.

В този момент учени откриват вид вампиризъм и решават, че специалните сили на тези същества са билетът за оцеляване на човечеството. Елитни учени вампирясват, за да могат да преживеят хилядолетия и да дадат ново начало на човешката цивилизация.

300 години по-късно те са господари на останалото човечество, което живее в прединдустриална простота в по-малко засегнатите от климатични проблеми зони. Вампирите се хранят от хората, но и са поели контрола над програмата за запазване на генетичното разнообразие и последващи изграждане на нова технологична цивилизация.

200 години по-късно групата учени се сблъскват с друга група вампири, живели досега в тайна. Те са продукт на програма на американското правителство и приживе са били елитни политици и религиозни лидери. Те искат да запазят неразвитото положение на хората и да ги накарат да ги боготворят като божествени създания.

Двете групи вампири започват борба за въоръжаване, а човечеството се разделя и присъединява към всяка група.

10 хил. години по-късно климатът на земята се стабилизира след вулканични изригвания, причинили глобално охлаждане. Човечеството преживява бум на раждаемостта и започва да избива вампирите.

След като разрушава замъците на двете групи вампири, то заживява отново в прединдустриална идилия.

Вампирите-учени са завещали само три неунищожими послания, изсечени в скалите на много места на планетата:

Слънцето е звезда.

Човекът е животно.

Светлината е частица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар