15 септември 2009

Нула Отрицателна и Естествен отбор

Приключих с гледането на сериала Истинска Кръв и се запитах- защо вампирите в тази приказка изпитват сексуално привличане. Не само това, ами имат и изключително високо либидо.

Като прясна мама мога да свидетелствам, че сексът е едно от забаламосванията на природата, които те карат да направиш фаталната крачка към размножаването.

Така че- за какво им е на вампирите да изпитват диво сексуално привличане, и то към хора?

Отговорът е- естественият отбор. Вампир, който харесва хора, ще е по-склонен да се държи, така да се каже, човешки. Оттам има по-малка вероятност някой да го убие с ясенов кол.

Може би в миналото популацията на вампири е била населена със страстоубийствени и несимпатични чудовища, които обаче са паднали безславно под вилите и факлите на трансилванските селяни.

Така благодарение на естествения отбор днес имаме сладури като Ерик.

Естествен отбор обаче в най-широк смисъл, тъй като така желаните вампирски черти (виж малко по-горе) не се разнасят с гени, а нещо като така.

Вторият отговор- сексуален отбор. Ако вампирите искат да се размножават, както си се размножават, трябва да си намерят подходящ човек. За предпочитане някой по-страстен, за да може да се топлят в студените нощи, а и да имат интересна занимавка след 2000 години, когато са изчели всичко интересно и са изгледали всички филми.

Вампирите, които остават без такава занимавка, са по-склонни да излязат на слънце с фатален край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар