19 март 2010

Вечеря с ГМО на ароматни свещи

България е "чиста" от генномодифицирани организми. Няма да ядем храни "мутанти".

Fair enough, това може да се окаже добър бизнес ход, ако успеем да пласираме био продукция в страната на еко-юпитата. В същото време бг-мамите ще са спокойни, че поленът на Монсанто няма да антидотира хомеопатичното лекарство срещу болки при зъбоникнене.

ГМО-дискусията имаше един интересен страничен ефект. Тя показа, че в България решения могат да се взимат емоционално, без да се запитат истинските експерти. В медиите не чух и двете страни, чух скандирания и видях лозунги.

Ето някои необходими, но не и достатъчни условия, за да може човек да се пише експерт по генетика и земеделие:

1. Лактацията. Също така силно корелирана с вярване в астрология, хомеопатия и анти-ваксиниране. Не се безпокойте, Градската Самодива може да ви научи да кърмите и без да сменяте светогледа си по този безобразен начин.

2. Хипи-културата.Човекът дори прави ароматни свещи. Трябва да му се вярва!!!

Експерти са и звездите от естрадата, театъра, киното...даже ми е чудно, че не сме чули мнението на Азис по темата. Но си мисля, че той би бил благосклонен към различните...

И така, никой не се осмели да изкаже публично неудобното мнение. Учените не са свикнали, а техните изяви бързо се запълниха от всякакви модистки, кърмачки и хипита, които не се плашат от камери и журналя.

Националната телевизия нарича храните "мутанти", въпреки че не са правени с хаотични мутации с радиация и химически вещества (както обаче са правени дори някои български сортове), а с прецизно пренасяне на генетичен материал.

Сега всички са доволни, но само чакайте да пусна цис-генетичните урук-хаи. Никакви ароматни елфически свещи няма да ги спрат.

А аз спокойно ще си работя по Дънкан Айдахо-18 с нов ген за безропотно миене на чинии.

1 коментар: